•    





Οι Δάσκαλοι του ΕΠΟΣ στο Κατάκολο

Το Νέο Προστέθηκε στις 20/03/2014

Oι Δασκάλoι του Συλλόγου μας, Σιφού Καπατσούλιας Παναγιώτης [Σι Μιάο Γιν - 5ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου] και Αλτάνης Θεόδωρος [Σι Μιάο Τζου - 4ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου], συμμετείχαν την Κυριακή 16 Μαρτίου, 2014, στη Διάσκεψη Δασκάλων στο Κατάκολο Ηλείας, μετά από πρόσκληση του ΕΠΟΣ, όπου οι Δάσκαλοι και οι Δασκάλες του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν, ολοκλήρωσαν μια Ημερήσια Συμβουλευτική Διάσκεψη, υπό τις οδηγίες του Ιδρυτή και Διευθυντή του ΕΠΟΣ, Δάσκαλου Σταυρίδη Ιορδάνη [Σι Γιαν Τζουό - 9ο Ντουάν Ουέϊ Ανώτατου Επιπέδου].



Οι Δάσκαλοι Κατακαλαίος Δημήτρης [Σι Γιαν Κουνγκ - 7ο Ντουάν Ουέϊ Ανώτερου Επιπέδου], Σπυρόπουλος Χρήστος [Σι Χανγκ Τζι - 6ο Ντουάν Ουέϊ Ανώτερου Επιπέδου], Κωστόπουλος Ιωάννης [Σι Χανγκ Για - 6ο Ντουάν Ουέϊ Ανώτερου Επιπέδου], Κοκκάλας Λάμπρος [Σι Χανγκ Λινγκ - 6ο Ντουάν Ουέϊ Ανώτερου Επιπέδου], Καπατσούλιας Παναγιώτης [Σι Μιάο Γιν - 5ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου], Κωστής Νικόλαος [Σι Χανγκ Φενγκ - 6ο Ντουάν Ουέϊ Ανώτερου Επιπέδου], Αλτάνης Θεόδωρος [Σι Μιάο Τζου - 4ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου], Μπάννερ Άντριου [Σι Χανγκ Τσιάν - 4ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου] και οι Δασκάλες Αντωνίου Ευσταθία [Σι Μιάο Τσινγκ - 6ο Ντουάν Ουέϊ Ανώτερου Επιπέδου], Τσαμουταλίδη Σταματίνα [Σι Μιάο Λίαν - 4ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου] και Κωστή Όλγα [Σι Μιάο Σου - 4ο Ντουάν Ουέϊ Μέσου Επιπέδου], είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν τις τεχνικές των βασικών φορμών δεξιότητας και τις τεχνικές μάχης και χρήσης των παραδοσιακών όπλων του Σαολίν καθώς και να μοιραστούν ποικίλες εμπειρίες σχετικά με τη διδασκαλία και το τρόπο που την εφαρμόζουν.





Το Σαολίν είναι ένας τρόπος ζωής, που μπορούμε να κατανοήσουμε μόνο μέσα από την πρακτική και την αφοσίωση. Η Πολιτιστική κληρονομιά, η διατήρηση και η ανάπτυξη της συγκεκριμένης κουλτούρας, είναι μια δραστηριότητα που αναζωογονεί, όχι μόνο τους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες του ΕΠΟΣ αλλά και τους Δασκάλους και τις Δασκάλες του. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον και την ανάπτυξη του πολιτισμού Σαολίν στην Ελλάδα, καθώς επιτέλους λαμβάνει τη τιμή, τον σεβασμό και τη θέση που του αρμόζει και όχι μόνο στο Ελληνικό κοινό αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο.
Δήλωσε ο Δάσκαλος Σι Γιαν Τζουό μετά την ολοκλήρωση τη διάσκεψης.




Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του shaolin-pyrgos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-pyrgos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ