" />

  •    





Επιτυχές το 6ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν

Το Νέο Προστέθηκε στις 11/02/2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν & το 3ο Φεστιβάλ Φίλων ΕΠΟΣ στο Ναύπλιο, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου "Βασίλειος Κοντολέων" όπου όλοι οι θεατές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον Πολιτισμό και την Κουλτούρα του Σαολίν, αλλά και άλλες Παραδοσιακές Πολεμικές Τέχνες. Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες από 20 κορυφαίες σχολές στην Ελλάδα, συμμετείχαν στο Φεστιβάλ του οποίου τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σιφού Δημήτρης Παπαβασιλείου του Α.Σ Πολεμικών Τεχνών Ναυπλίου, με τη στήριξη του Δήμου Ναυπλίου και του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος [Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.], Ναυπλίου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν.

Πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελλοπόνησου κ. Στεφανόπουλος Θεοφάνης. ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΠΟΣ, Δάσκαλο Σταυρίδη Ιορδάνη για την διάδοση του Σαολίν Κουνγκ Φου και του Πολιτισμού στην Ελλάδα και ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να σημειώσουν ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο. Είπε επίσης ότι εάν ο πολιτισμός Σαολίν θα μπορούσε να διαδοθεί ευρύτερα στο μέλλον, το πνεύμα του Σαολίν θα δημιουργήσει μια πιο ειρηνική, αρμονική κοινωνία για όλους.

Ο Σιφού Παπαβασιλείου Δημήτρης τίμησε όλους τους Δάσκαλους που στήριξαν τη διοργάνωση με τη παρουσία τους, με αναμνηστικό κύπελλο καθώς και τους κάτοχους μαύρων ζωνών, Mαλεβίτη Δημήτρη και Κωστοπούλου Μαριάννα στους οποίους απένειμε έπαινο για την συνεχή τους παρουσία, την βοήθεια τους και την πρόοδο τους.

Η ομάδα του Σιφού Παπαβασιλείου σηματοδότησε την έναρξη του φετινού φεστιβάλ με μια ομαδική φόρμα Χουνγκ Γκα, την οποία χειροκρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, θεατές και συμμετέχοντες. Ακολούθησε μια μοναδική παρουσίαση Σαολίν Κουνγκ Φου από την επιδεικτική ομάδα του ΕΠΟΣ που αποτελείτο από τους Σταυρίδου Αλεξάνδρα Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Αντάρη Κωνσταντίνα, Τακάκη Δανάη, Μπογράκου Δανάη, Γιοχάλα Δήμητρα του Αριστόμαχου καθώς και την Κωστοπούλου Μαριάνα και Μαλεβίτη Δημήτρη του Φοίνικα και τον Κοκκώση Αλέξανδρο του Χρυσού Τίγρη, η οποία μάγεψε τους θεατές με ομαδικές & ατομικές δεξιότητες άοπλων και ένοπλων φορμών.

Με την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαολίν Δάσκαλος Σταυρίδης Ιορδάνης εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του προς τους συμμετέχοντες, την υποστήριξη των εθελοντών και τους συνεργάτες του λέγοντας χαρακτηριστικά:

Είμαι ευγνώμων προς τον Δήμο Ναυπλίου, τον ΔΟΠΠΑΤ, τον καλό φίλο μου Μάστερ Παπαβασιλείου Δημήτρη, τους Δασκάλους, τους γονείς και τους εξαιρετικούς συμμετέχοντες που βοηθούν κάθε χρόνο στην υλοποίηση του Ελληνικού Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν, το οποίο προωθεί το Πνεύμα, τον Πολιτισμό και την Κουλτούρα του Σαολίν. Εύχομαι το επόμενο έτος να συναντηθούμε ξανά και να προσφέρουμε μια ακόμη μοναδική εμπειρία σε όλους”.




Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του shaolin-pyrgos.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-pyrgos.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ