ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΟΛΙΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΑΟΛΙΝ

Διήμερο Κατάρτισης Και Εκπαίδευσης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό διήμερο κατάρτισης ύλης και εκπαίδευσης, των προχωρημένων σπουδαστών των Πολιτιστικών Κέντρων Σαολίν Ηλείας, σύμφωνα με την ύλη και το πρόγραμμα σπουδών που έχει θεσπίσει το ΕΠΟΚΕΣ, από το 2011. Το πρωί του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, 2017 κλιμάκιο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και ιδρυτή του, κύριο Σταυρίδη Ιορδάνη, μετέβη στη λέσχη του Πολιτιστικού Κέντρου Φοίνικας, στον Πύργο μετά από αίτηση - πρόσκληση, των δασκάλων του Πύργου Καπατσούλια Παναγιώτη και Αλτάνη Θεόδωρου και των δασκάλων της Αμαλιάδας Σταυράκου Μάριου και Καλογερόπουλου Ιωάννη.Οι Δάσκαλοι Κοκκάλας Λάμπρος του Κέντρου Σαολίν Ουράνιος Δράκος, Σταυρίδου Αλεξάνδρα, Γιαννακοπούλου Άννα και Γιαννακόπουλος Κώστας της ΟΑΣΚΦ Αριστόμαχος, επιλέχθηκαν να πλαισιώσουν την εκπαιδευτική διημερίδα, η οποία είχε 5 βασικές ενότητες.

Α. Επανάληψη της ύλης
Β. Βελτιστοποίηση του τρόπου εκτέλεσης 
Γ. Επισήμανση χαρακτηριστικών λαθών που θα πρέπει να αποφεύγουν οι σπουδαστές, ώστε να υπάρχει εξελικτική πορεία. 
Δ. Διδασκαλία όπλων στους κάτοχους του 1ου Ντουάν Μέσου Επιπέδου
Ε. Διδασκαλία προχωρημένου επιπέδου Σαολίν Ρόου Τσουάν για τους Δασκάλους & κατανόηση της θεραπευτικής αξίας της τέχνης.

Το ΕΠΟΚΕΣ ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των δασκάλων της Ηλείας, αφού διατηρεί ως πρώτιστη προτεραιότητα του, την ορθή διάδοση του Πολιτισμού Σαολίν και την σωστή εκμάθηση των τεχνών που απορρέουν ιστορικώς από αυτό. Είναι υποχρέωσή μας αλλά και ιδιαίτερη χαρά μας να συνεισφέρουμε στην εκπαίδευση των Σπουδαστών και Σπουδαστριών του ΕΠΟΚΕΣ καθώς και στην δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και δημιουργικότητας μεταξύ της Διοίκησης, των Εκπαιδευτών και των Εκπαιδευόμενων. Οι Δάσκαλοι του Σαολίν της Ηλείας, δείχνουν με πράξεις το «Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενος», του Σόλωνα. Δήλωσε ο Κύριος Σταυρίδης.
Περισσότερα Νέα