ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΟΛΙΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΑΟΛΙΝ

Hμερίδα για το Σχολικό Εκφοβισμό

Στον Μαραθώνα βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, 29 Ιουνίου, 2017, οι δάσκαλοι Καπασούλιας Παναγιώτης και Αλτάνης Θεόδωρος, του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Πύργου «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» συνοδευόμενοι από σπουδαστές και σπουδάστριες του Κέντρου. Ο λόγος; Η παρακολούθηση της ημερίδας «Σχολικός Εκφοβισμός και Παραβατικότητα ανηλίκων», το γνωστό σε όλους μας Μπούλινγκ, που διοργάνωσε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και με την ευκαιρία, η διευθύντρια του μουσείου κα. Σπανού Ειρήνη, έκανε στους παρευρισκόμενους μία μικρή ξενάγηση στους χώρους του μουσείου, ενώ μίλησε και για την ιστορία του αλλά και για την ιστορία σημαντικών Ελλήνων που τίμησαν την χώρα μας και την έφεραν στο επίκεντρο της ενημερότητας, τρέχοντας απλά έναν Μαραθώνιο.Η ημερίδα ξεκίνησε στην αίθουσα διαλέξεων, με ομιλητή την Εγκληματολόγο, Δρ. Σβουρδάκου Δέσποινα, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., η οποία μίλησε για τα αίτια της βίας, τη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομήλικων παιδιών. Πως αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν τροχοπέδη στην μάθηση και οδηγούν στην αντικοινωνικότητα και πώς η καταπολέμηση του φαινομένου είναι δυνατή, μόνο με την ενεργητική συμμετοχή όλων.

Την ημερίδα έκλισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου, κ. Σταμούλης Λάμπρος, ο οποίος αναφέρθηκε στάση του προπονητή απέναντι στους αθλητές και τους γονείς, ενώ ο Γεν. Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ, δεσμεύτηκε να συνεχίσει αυτές τις ημερίδες εκτενέστερα από τη νέα σεζόν, αφού ήταν εμφανής η ανταπόκριση του κόσμου.

Φωτογραφίες του άρθρου: Hμερίδα για το Σχολικό Εκφοβισμό
Σαολίν Κουνγκ Φου | Συμμετοχή στην ημερίδα για το Σχολικό ΕκφοβισμόΠερισσότερα Νέα