ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΟΛΙΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΑΟΛΙΝ

Σεμινάρια με τον Γου Ουέν Τζουν

Μεγάλη ήταν η τιμή, όχι μόνο για τον σύλλογο αλλά και για την πόλη του Πύργου, η επίσκεψη ενός από τους επιφανέστερους δασκάλους Παραδοσιακού Κουνγκ Φου, της Κίνας, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου, 2016. Αποστολή 37 ατόμων του ΕΠΟΚΕΣ, συνόδευσαν τον δάσκαλο Γου Ουέν Τζουν και Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会], στην Ηλεία, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του ΕΠΟΚΕΣ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της αποστολής του ΕΠΟΚΕΣ, που συνόδευαν τον κ. Γου Ουέν Τζουν και την σύζυγό του κα. Τζι Τζάο Σια, στην Ηλεία, ξεκίνησε με επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Ο διεθνής αντιπρόσωπος του Κέντρου του Τσανγκτσούν, Λαοσί Τσιμπινουδάκης Γιώργος και ο δάσκαλος του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας, Λαοσί Κατακαλαίος Σταυρος, ξενάγησαν το ζεύγος στους χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας, με τη βοήθεια της Αρχαιολόγου και σπουδάστριας του ΕΠΟΚΕΣ, Χρύσας Παϊπάτη. Ο κ. Ουέν Τζουν και η σύζυγός του, περιηγήθηκαν για αρκετή ώρα στον αρχαιολογικό χώρο, μαζί με όλα τα μέλη της αποστολής και άκουγαν την ιστορία του ιερού αυτού χώρου, φανερά συγκινημένοι.Στη συνέχεια, ο δάσκαλος Γιαν Τζουό μαζί με τον Λαοσί Καπατσούλια Παναγιώτη, τον Τζιάο Λιάν Σταυράκο Μάριο του ΚΕΠΟΣ Αμαλιάδας και τον Γεν. Γραμματέα του Σωματείου KΕ.ΠΟ.ΣΑ.Π. "ΦΟΙΝΙΚΑΣ" κ. Ανδρέα Κωστόπουλο, υποδέχθηκαν τον κ. Ουέν Τζουν, και παρέθεσαν γεύμα στο Κλαμπ Τουρής, στην Ολυμπία.

Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρα, η αποστολή του ΕΠΟΚΕΣ έφθασε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πύργου, όπου ο Δάσκαλος Γιαν Τζουό σύστησε τον Πρόεδρο του E.Π.Τε.Πο.T. στους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών πλακετών από του δασκάλους του Πύργου, Καπατσούλια Παναγιώτη, Θεόδωρο Αλτάνη και τον εκπρόσωπο της διοίκησης του σωματείου και Γεν. Γραμματέα Κωστόπουλο Αντρέα στον Κινέζο Δάσκαλο. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και Λαοσί του Τσανγκτσούν, τίμησε τους δασκάλους Καατσούλια και Αλτάνη με προσωπικές καλλιγραφίες, καθώς ο Λαοσί είναι ένας από τους επιφανέστερους καλλιγράφους της Κίνας.

Στις 6:00 το απόγευμα, ξεκίνησε το πρώτο μέρος του σεμιναρίου, το οποίο περιελάμβανε την διδασκαλία της φόρμας των 24 τεχνικών του Τάι Τζι Τσουάν [Κιν.: èrshísì shì tàijí quán 二十四式太极拳]. Η φόρμα αυτή εκτός του ότι είναι η πιο διαδεδομένη, όχι μόνο στη Κίνα αλλά και παγκοσμίως, αποτελεί την πρώτη προσπάθεια διάδοσης του Ται Τζι Τσουάν για θεραπεία και άσκηση. Το ΕΠΟΚΕΣ επέλεξε αυτή τη φόρμα για διδασκαλία, με σκοπό να δείξει στους προχωρημένους σπουδαστές την συνάφεια του Τάι Τζι Τσουάν με το Σαολίν Ρόου Τσουάν, και να εισαγάγει τους αρχάριους συμμετέχοντες και τους μικρούς σπουδαστές σε ένα τελείως διαφορετικό στυλ άσκησης.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, 2016, το πρωί ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, με τον Λαοσί Γου Ουέν Τζουν, να διδάσκει Μπατζι Τσουάν [Κιν.: bā jí xiǎo jià yīlù 八极小架一路], το στυλ των Οκτώ Επιθέσεων. Το Μπατζι έχει άμεση συνάφεια με το Σαολίν, καθώς ο ιδρυτής του Wu Zhong [Κιν.: wú zhōng 吳鍾 1712 ~ 1802]), έμεινε και σπούδασε έξι χρόνια στο ναό Σαολίν. Το Μπατζί Τσουάν διατηρεί ακόμα και σήμερα την μεγάλη του φήμη στην Κίνα και βρίσκεται στην κορυφή των παραδοσιακών μαχητικών συστημάτων.

Το μεσημέρι, η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με τον Λαοσί Γου Ουεν Τζουν να απονέμει σε όλους τους συμμετέχοντες, βεβαίωση συμμετοχής. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Ουέν Τζουν για την διδασκαλία και φωτογραφήθηκαν μαζί του. Στη συνέχεια, η Διοίκηση του Σωματείου του Πύργου παρέθεσε αποχαιρετιστήριο γεύμα για τον Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν, κ. Ουεν Τζουνκαι η αποστολή αναχώρησε για την επιστροφή.

Φωτογραφίες του άρθρου: Σεμινάρια με τον Γου Ουέν Τζουν
Σαολίν Κουνγκ Φου | Σεμινάρια με τον Γου Ουέν ΤζουνΠερισσότερα Νέα