ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΟΛΙΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΑΟΛΙΝ

Το ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ.Π. στο 4ο Μυγδονία

Δυναμική η παρουσία του ΚΕΠΟΣΑΠ Φοίνικας, στο 4ο Διεθνές και 8ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών ΜΥΓΔΟΝΙΑ, που πραγματοποιήθηκε φέτος με μεγάλη επιτυχία, στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2015, στο αθλητικό κέντρο Λαγυνών του Δήμου Λαγκαδά, το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, σε συνεργασία με τον Α.Σ.Γ.Α.Γ.Σ.Κ. Μυγδονία και το Δήμο Λαγκαδά, με την στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν και του ΕΠΟΚΕΣ.

Οι Δάσκαλοι της Ηλείας, Καπατσούλιας Παναγιώτης και Αλτάνης Θεόδωρος, με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του Κέντρου, μετέβησαν από το πρωί του Σαββάτου στην πόλη του Λαγκαδά, για να συμμετέχουν στην διοργάνωση. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε επιδεικτική παρουσίαση, ή σε παρουσίαση με αξιολόγηση ικανοτήτων, μαζί με μία πλειάδα ακόμα συμμετοχών από διάφορα είδη Κουνγκ Φου, από την πλούσια κινεζική παράδοση.Το Φεστιβάλ φιλοξένησε περισσότερα από 80 σωματεία και συλλόγους κάθε είδους πολεμικών τεχνών, παραδοσιακών και σύγχρονων, δυτικής και ασιατικής προέλευσης, με περισσότερο από 800 συμμετέχοντες, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπερθέαμα κάθε είδους πολεμικής τέχνης.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με την παρουσίαση όλων των δασκάλων και την τιμητική απονομή πλακέτας. Στη συνέχεια, έγινε ο εναρκτήριος χαιρετισμός από τον Αντιδήμαρχο Λαγκαδά κύριο Κουτλιάνο Νικόλαο, ενώ στη λήξη, ο Πρόεδρος της ΕΟΠΤ, παρουσίασε το ΔΩΡΕΑΝ ετήσιο περιοδικό της Ομοσπονδίας, με φωτογραφικό υλικό και αναδρομή των εκδηλώσεων της ΕΟΠΤ, για το προηγούμενο έτος.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, ήταν:

Κονδύλης Βασίλειος με εκτέλεση Λίουχο και Πλατύ Σπαθί, Καλογεροπούλου Δήμητρα Σιάο Χόον Τσουάν, Αλτάνη Φιλίτσα Τσι Σινγκ Τσουάν και Σαολίν Μέϊ Χουά Ντάο, Αλτάνης Δημήτρης Σιάο Χόον Τσουάν και Ιν Σόου Γκουν, Θεοδωροπούλου Τσι Σινγκ Τσουάν και Σαολίν Μέϊ Χουά Ντάο, Κωστοπούλου Μαριάννα Τσι Σινγκ Τσουάν και Σαολίν Μέϊ Χουά Ντάο. Η Ομάδα Ρόου Τσουάν Ηλείας, παρουσίασε ομαδική εκτέλεση ενεργειακής φόρμας με τις σπουδάστριες Λιαροπούλου Δώρα, Παπαγρηγορίου Ντέπη και Κατσαρού Σοφία καθοδηγούμενη από το δάσκαλο Αλτάνη Θεόδωρο.

Στο Φεστιβάλ, όπως και κάθε φορά, οι δάσκαλοι από την Ηλεία, τελούσαν και χρέη διαιτησίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΕΟΠΤ, ενώ ο δάσκαλος Αλτάνης Θεόδωρος, τελούσε και Ιατρός Αγώνων, χρησιμοποιώντας μία ακόμα ιδιότητά του.

Φωτογραφίες του άρθρου: Το ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ.Π. στο 4ο Μυγδονία
Σαολίν Κουνγκ Φου | Το ΚΕ.ΠΟ.ΣΑ.Π. στο 4ο ΜυγδονίαΠερισσότερα Νέα