ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΟΛΙΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΑΟΛΙΝ

Ο Φοίνικας στο 1ο Παγκόσμιο Σερρών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολεικών Τεχνών, που διεξήχθη στις Σέρρες, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου, 2016. Το φεστιβάλ διοργάνωσαν ο Α.Ο. ΔΙΑΣ Σερρών και ο Γ.Σ. Ερμής Ηράκλειας, με την αρωγή του Δήμου Σερρών και του Δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών, στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων.

Η ομάδα του Ρόου Τσουάν του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Φοίνικας του Πύργου, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του ΕΠΟΚΕΣ, για να παρευρεθεί και να συμμετέχει στο Φεστιβάλ, μετέβη στις Σέρρες παρόλο τις δυσμενείς καιρικές και άλλες συνθήκες. Στην ομάδα συμμετείχαν με επικεφαλής τον δάσκαλο Αλτάνη Θεόδωρο, οι Μαλεβίτης Δημήτριος, Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος, Λιαροπούλου Δώρα, Κατσαρού Σοφία, Κρητικού Χαρά, Κρεκουκιώτη Ευτυχία και Χριστοφορίδου Όλγα, οι οποίοι βραβεύτηκαν για την ομαδική εκτέλεση εσωτερικού Τσιγκόν, Πα Ντουάν Τζιν.Η διοργάνωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, με την παρουσίαση των αθλητών και των χωρών και την απονομή τιμητικών πλακετών. Στη συνέχεια, οι διοργανωτές καλωσόρισαν όλους τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους, ενώ ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης ο οποίος τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την πόλη να φιλοξενεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που ξεπερνά τα όρια του Δήμου και να υποδεχθεί με χαρά ένα τέτοιο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης, κάλεσε όλους τους Σερραίους να εμψυχώσουν του Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, και ευχαρίστησε πολύ όλους τους εθελοντές που βοηθήσανε. Την τελετή έναρξης έκλεισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών, κ. Θωμάς Σμιάρης, ευχαριστώντας τον Δήμο Σερρών για την φιλοξενία του παγκόσμιου φεστιβάλ.

Μαζί με την ομάδα Ρόου Τσουάν ο Σιφού Καπατσούλιας Παναγιώτης έφερε να διαγωνιστούν σε παγκόσμια διοργάνωση, οι αθλήτριες Καλογεροπούλου Δήμητρα και Κωστοπούλου Μαριάννα. Οι δύο έμπειρες αθλήτριες τα πήγαν εξαιρετικά εκτελώντας φόρμες με παραδοσιακά όπλα του Σαολίν και απέσπασαν την πρώτη θέση κατακτώντας το Χρυσό Μετάλλιο. Η Κωστοπούλου Μαριάννα με εκτέλεση Ιν Σόου Γκουν - Κοντάρι του κρυμμένου χεριού του Σαολίν και η Καλογεροπούλου Δήμητρα με την εκτέλεση Σαολίν Ντάο, υποβαθμίζοντας στην 1η θέση με τον αθλητή από το FYROM που εκτέλεσε μοντέρνο Κοντάρι, στην κατηγορία 11- 13 ετών.

Φωτογραφίες του άρθρου: Ο Φοίνικας στο 1ο Παγκόσμιο Σερρών
Σαολίν Κουνγκ Φου | Ο Φοίνικας στο 1ο Παγκόσμιο ΣερρώνΠερισσότερα Νέα