ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΟΛΙΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΑΟΛΙΝ

Γνωριμία με τον Πρόεδρο του του E.Π.Τε.Πο.T.

Στην Αθήνα βρέθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου, 2016 ο δάσκαλος του ΚΕΠΟΣΑ Πύργου Φοίνικας, Καπατσούλιας Παναγιώτης για να παρευρεθεί στην επίσημη συνάντηση των δασκάλων μελών του E.Π.Τε.Πο.T. με τον Λαοσί και Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会], κ. Γου Ουέν Τζουν. Η προγραμματισμένη αυτή συνάντηση έγινε στα πλαίσια γνωριμίας και υποδοχής του Μεγάλου Κινέζου Δασκάλου, από όλους τους Λαοσί και Τζιάο Λιαν του ΕΠΟΚΕΣ.  

Ο κ. Γου Ουέν Τζουν μαζί με τη σύζυγό του κα Τζι Τζάο Σια και συνοδευόμενος από τον Διεθνή αντιπρόσωπο του Κέντρου Λάο Σι Τσιμπινουδάκη Γιώργο, έφθασε στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Αθήνας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΚΕΣ και επίσημο εκπρόσωπο του Κέντρου στην Ελλάδα, Λάο Σι Σταυρίδη Ιορδάνη [Σι Γιαν Τζουό] τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΚΕΣΑ, Λαοσί Κατακαλαίο Δημήτρη και όλους τους παρευρισκόμενους Λαοσί και Τζιάο Λιαν.Ο Πρόεδρος του Τσανγκ Τσουν, ευχαρίστησε τα μέλη για την υποδοχή και μίλησε με ιδιαίτερη χαρά για την συνεργασία του Κέντρου Τσανγκ Τσουν με το ΕΠΟΚΕΣ. Αναφέρθηκε εκτενώς στους στόχους του κέντρου και την συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο του Τζιλίν και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, για την ανταπόκριση που έχει βρει στη χώρα μας η συνεργασία αυτή. Όλοι οι δάσκαλοι μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του και να δουν την καλοσύνη, την απλότητα και το μεγαλείο ενός κορυφαίου δασκάλου, χαμηλών τόνων, αλλά με σημαντικότατο έργο.

Η επίσκεψη του δασκάλου Ουέν Τζουν στην Ελλάδα είναι ιστορικής σημασίας για το ΕΠΟΚΕΣ. Όχι μόνο γιατί καθορίζει την έναρξη μιας δυνατής, αδελφικής συνεργασίας σε επίπεδο χωρών, αλλά αναγνωρίζεται το ΕΠΟΚΕΣ ως πλέον σοβαρός φορέας των Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών και η Ελλάδα γίνεται το επίκεντρο της Ευρώπης στην ανάπτυξη των Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών, το παράδειγμα της οποίας ακολουθούν χώρες με μεγάλη ανάπτυξη και δυναμικό στο χώρο, όπως η Ρωσία, η Ισπανία, κλπ, γεγονός που θέτει τη χώρα μας σε θέση ισχύος.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο του Τζιλίν, ένας από τους πλέον σοβαρούς και καταξιωμένους φορείς Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών, Παραδοσιακών και Μοντέρνων, είναι πλέον στο πλάι του ΕΠΟΚΕΣ και έτοιμο να στηρίξει κάθε προσπάθεια της χώρας μας προς αυτή τη κατεύθυνση. Δήλωσε ο Δάσκαλος Γιαν Κουνγκ.

Στη συνέχεια, ο κ. Ουέν Τζουν, υπέγραψε και απένειμε ιδιοχείρως το Δίπλωμα του Λαοσί στον δάσκαλο Καπατσούλια, ενώ για να ευχαριστήσει τους παρευρισκομένους συνεργάτες του, αποφάσισε να διδάξει μια φόρμα εισαγωγής στο στυλ Πι Κουά [Κιν.: pīguà quán 劈掛拳], ένα στυλ ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα και στις άλλες χώρες, που προέρχεται ιστορικά από το στυλ Τονγκ Μπι του ναού Σαολίν και από την περίοδο της δυναστείας των Μινγκ, διδασκόταν σε στρατιωτικούς, που λόγω της δυναμικής του, χρησιμοποιείτο από αυτοκρατορικούς φρουρούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Φωτογραφίες του άρθρου: Γνωριμία με τον Πρόεδρο του του E.Π.Τε.Πο.T.
Σαολίν Κουνγκ Φου | Γνωριμία με τον Πρόεδρο του του E.Π.Τε.Πο.T. 
Σαολίν Κουνγκ Φου | Γνωριμία με τον Πρόεδρο του του E.Π.Τε.Πο.T.  Σαολίν Κουνγκ Φου | Γνωριμία με τον Πρόεδρο του του E.Π.Τε.Πο.T. Περισσότερα Νέα