ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΟΛΙΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΑΟΛΙΝ

Κινέζικη Πρωτοχρονιά Στο Λευκό Λωτό

Η φετινή τελετή του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, ή του Κινέζικου Νέου Έτους, που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν «Λευκός Λωτός» στο Βύρωνα, είχε γεύση Κίνας. Την γιορτή που διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν, τίμησε φέτος με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού - Κουνγκ Φου, κος Σταμούλης Λάμπρος, επίτιμος προσκεκλημένος του ΕΠΟΚΕΣ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δάσκαλος του ©Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Πύργου, Καπατσούλιας Παναγιώτης, όπου μέσα σε μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, μαζί με 250 και πλέον φίλους και λάτρεις της Κινέζικης Κουλτούρας και του Πολιτισμού Σαολίν, γιόρτασαν τον ερχομό της νέας χρονιάς του Πετεινού, με πλούσια εδέσματα από την κινέζικη και την ελληνική κουζίνα, ανταλλάσσοντας ευχές, για ειρήνη, κοινωνική και οικογενειακή αρμονία, υγεία, πρόοδο, ευημερία και ευτυχία μεταξύ των ανθρώπων.Σύμφωνα με την παράδοση, η υποδοχή του έτους του Πύρινου Πετεινού, έγινε στις 18.00 το απόγευμα τοπική ώρα, 12 τα μεσάνυχτα στο Πεκίνο, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ, Δάσκαλος Σταυρίδης Ιορδάνης - Σι Γιαν Τζουό και ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Αθήνας, Δάσκαλος Κατακαλαίος Δημήτρης - Σι Γιαν Κουνγκ μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού - Κουνγκ Φου κ. Σταμούλη Λάμπρο κάλεσαν τους δασκάλους και τις δασκάλες, να μαζευτούν για να ξεκινήσει η εκδήλωση.

Μετά το σύντομο χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΠΟΚΕΣ, κ. Σταυρίδης Ιορδάνης, μίλησε σε όλους τους παρευρισκόμενους, για το νόημα της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, που συμβολίζει μεταξύ άλλων, την έναρξη μια νέας αρχής σε κάθε είδους προσπάθεια. Ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. κ. Σταμούλη για την παρουσία του, τον Δάσκαλο Μπάννερ Άντριου για την φιλοξενία της φετινής εκδήλωσης, τους Δασκάλους και τις Δασκάλες του ΕΠΟΚΕΣ και ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευδαιμονία και χαρά.

Το λόγο πήρε ο κ. Σταμούλης ο οποίος ευχαρίστησε το Δ.Σ. του ΕΠΟΚΕΣ για την πρόσκληση, μίλησε για την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού - Κουνγκ Φου, τις Κινεζικές πολεμικές τέχνες, τη θετική συμβολή όλων των σωματείων και των δασκάλων στην ανάπτυξη μιας υγιούς οργάνωσης και ολοκλήρωσε απευθύνοντας σε όλους ευχές για υγεία, πρόοδο και την επίτευξη των στόχων τους.

Με τη σειρά του και ο οικοδεσπότης της φετινής γιορτής, Δάσκαλος Μπάννερ Άντριου, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει ότι καλύτερο και να δώσει την ευκαιρία σε όλους να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα οράματά τους.

Φωτογραφίες του άρθρου: Κινέζικη Πρωτοχρονιά Στο Λευκό Λωτό
Σαολίν Κουνγκ Φου | Κινέζικη Πρωτοχρονιά Στο Λευκό Λωτό Σαολίν Κουνγκ Φου | Κινέζικη Πρωτοχρονιά Στο Λευκό Λωτό Σαολίν Κουνγκ Φου | Κινέζικη Πρωτοχρονιά Στο Λευκό Λωτό Περισσότερα Νέα