ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΟΛΙΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ ΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΑΟΛΙΝ

Στο 8ο Φεστιβάλ Μάχιμος Λέων

Δίχως απουσία και αυτή τη φορά, ο Σύλλογος Σαολίν του Πύργου, στο 8ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Νοτίου Ελλάδος «Μάχιμος Λέων», που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και φιλοξενήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάχιμος Λέων στο κλειστό στάδιο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, όπου προσήλθαν περισσότερα από 30 σωματεία από όλη την Ελλάδα και συμμετείχαν πάνω από 300 αθλητές και αθλήτριες, σε τεχνικές αυτοάμυνας, σκιαμαχίες, φόρμες, όπλα, και αγώνες σε κατηγορίες Σέμι, Λάϊτ και Φουλ Κόντακτ, αγώνες ΜΜΑ, αγώνες Μουάι Τάι και αγώνες Κικ Μπόξινγκ, οι δάσκαλοι του Πύργου, Καπατσούλιας Παναγιώτης και Αλτάνης Θεόδωρος, παρουσίασαν με τις ομάδες τους, δεξιότητες από το Πολιτισμό Σαολίν.Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ είχε αναλάβει ο προπονητής κ. Δ. Καπέλλος, ο οποίος ξεκίνησε την εκδήλωση με τις ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Ε.Ο.Π.Τ κύριο Σμιάρη Θωμά, στον Δήμαρχο του Ξυλοκάστρου κ. Ανδρικόπουλο Ηλία, στον Γενικό Διευθυντή του ΕΠΟΚΕΣ κύριο Σταυρίδη Ιορδάνη Σι Γιάν Τζουό [κιν.: shì yán zhuō 释延卓] και σε όλους τους συμμετέχοντες Δασκάλους, που χωρίς την συνεισφορά τους δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση αυτού του εξαιρετικού Φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρικόπουλος, συνεχάρη την όλη πρωτοβουλία της εκδήλωσης, τους προπονητές, τους Αθλητές και τις Αθλήτριες και το Σώμα Διαιτησίας. Απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκομένους, τονίζοντας πως τέτοιες διοργανώσεις είναι προβολή όχι μόνο για τις πολεμικές τέχνες αλλά και για την Ελληνική περιφέρεια κι ευχήθηκε και του χρόνου να συνεχιστεί αυτή η σπουδαία παράδοση.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με την παρουσίαση του εσωτερικού στυλ «Σαολίν Πα Τουάν Τζιν» [Κιν.: Shàolín bāduànjǐn 少林八段锦], από την ομάδα επίδειξης Σαολίν Ρόου Τσουάν Φοίνικας του Συλλόγου μας, με τους σπουδαστές Φωτόπουλο Γεώργιο, Κατσαρού Σοφία, Γιαννοπούλου Γεωργία, Μαλεβίτη Δημήτρη και Λιαροπούλου Δώρα, εντυπωσιάζοντας το κοινό. Ακολούθησαν και οι υπόλοιπες ομάδες και οι αθλητές Σαολίν Γου Κουνγκ του Πύργου, με τους Μαλεβίτη Δημήτρη, Λιαροπούλου Δώρα, Θεοδωροπούλου Αναστασία και Κωστοπούλου Μαριάννα, που παρουσίασαν ένοπλες και άοπλες δεξιότητες, παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου.

Φωτογραφίες του άρθρου: Στο 8ο Φεστιβάλ Μάχιμος Λέων


Σαολίν Κουνγκ Φου | Στο 8ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Μάχιμος ΛέωνΠερισσότερα Νέα